Džoni Roten: Generacije žive u apatiji, sa apsurdnim bradama i idiotskim kapama

Član čuvenog britanskog pank benda "Seks pistols" Džoni Roten, poznat po tome što nema dlake na jeziku, ocenio je da je, iako se ceo svet iznenadio Bregzitom ili izborom Donalda Trampa, to bio "predvidljiv udarac u zadnjicu".
Džon Lajdon, poznatiji kao otac panka Džoni Roten, smatra da sadašnja konfuzija pokazuje koliko su mlade generacije postale preterano popustljive.
 
"Mislim da je s vremena na vreme svetu potrebno da bude uzdrman iz letargije", rekao je Roten u intervjuu za Frans pres i dodao da je izbor Donalda Trampa "udarac u zadnjicu koji je ljudima bio potreban". On je kritikovao istupanje Velike Britanije iz Evropske unije, a ranije i Trampa zbog stavova protiv abortusa, što je tema koju je Roten već pomenuo pre 40 godina, u pesmi Bodies na čuvenom albumu Never Mind The Bollocks Here's The Sex Pistols iz 1977. godine.
 
"Već dve ili čak tri generacije žive u apatiji, sa apsurdnim bradama i idiotskim kapama. Svi liče jedni na druge, svi su isti", rekao je Roten i dodao da "nema energije i zato su vrata bila otvorena za Trampa".
 
Bend "Seks pistols" je sedamdesetih godina šokirao uglađenu Englesku provokativnim rečima i veoma agresivnom muzikom. Iako je Roten na koncertima vikao da je anarhista u čuvenoj pesmi Anarchy In The UK, muzičar kaže da nije zaista želeo anarhizam.
 
"Anarhija je za mene igra uma srednje klase, privilegovanih i razmaženih koji mogu da prihvate apsurdnu filozofiju. Neko mora da gradi puteve, a to sigurno neće anarhisti", rekao je Roten. Muzičar će 31. marta izdati knjigu u kojoj se nalaze stihovih svih 127 pesama "Seks pistolsa" i njegovog drugog benda "Pablik imidž limitid" (Public Image Ltd.).
 
Roten je rekao da je na ideju došao 2013. godine, pred prvi nastup u Kini: "Kineska vlada je insistirala da pročita tekstove svih naših pesama. Očekivali smo negativan odgovor, ali bilo je pozitivno i to me zaista iznenadilo". 
 
Izjavio je i da neće učestvovati u obeležavanju 40 godina od rađanja panka. "Postojali su 'Pistolsi', a posle toga gomila smeća. Zašto bih išao?", rekao je Roten, koji je poznat po cinizmu.
  • Komsha

    01.04.2017 11:03
    Pozer...
    Sta glumata.. Nema veze s pankom.
    Njemu nesto smeta?
  • Misha

    31.03.2017 08:31
    Ma on je jedna prava zvala i prodana dusa.
    Ovde u Engleskoj se oblaci u tvid i predstavlja kao veleposednik sa farmom ( country gentlemen)i ucestvuje u raznim TV rijalitima a sad kaki kako je on jos panker i protiv establishment-a.
    Sve bi uradio samo za pare.
  • siso je

    30.03.2017 20:34
    punk
    Za sve je kriv Gorbacov!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.