Brza i ukusna jela iz rerne

Riblji kroketi, zapečen krompir ili losos sa mirođijom ukusni su i brzo se spremaju.

RIBLjI KROKETI

Za 4 osobe potrebno je:

* 8 fileta ribe list

* 3 jajeta

* 2 kašike mešanih aromatičnih trava

* 1 kašika narendane limunove kore

* 130 g pšeničnih klica

* 130 g ovsenih pahuljica

* 130 g brašna l 130 ml mleka

* maslinovo ulje l so i biber.


Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Isecite filete na trake širine 2,5 cm. Pripremite tri činije, pa u prvu činiju sipajte brašno, u drugoj umutite jaja s mlekom i malo soli, u trećoj promešajte aromatične začine, narendanu limunovu koru, pšenične klice i ovsene pahuljice. Komade fileta pospite brašnom, potom umočite u jaja i uvaljajte u mešavinu ovsenih pahuljica, pšeničnih klica i začina i poređajte u pleh obložen masnim papirom. Pospite maslinovim uljem, posolite i pobiberite i pecite 20-25 minuta. Poslužite uz zapečen krompir ili pomfrit.


ZAPEČEN KROMPIR

Za 4 osobe potrebno je:

* 800 g krompira

* 250 g slanine iseckane na kockice

* 300 g sira narezanog na kocke

* 1 struk praziluka

* 2 dl krem pavlake za kuvanje

* ulje

* so i biber.

Priprema:

Skuvajte krompir s korom, oljuštite ga i iseckajte na kocke. U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte praziluk iseckan na kolutove i slaninu. Posolite, pobiberite i pržite oko 5 minuta. Zatim umešajte krompir, promešajte i sipajte u nauljen pleh. Prelijte krem pavlakom, pospite naseckanim sirom i pecite oko 30 minuta, dok ne porumeni. Poslužite vruće.


LOSOS SA MIROĐIJOM

Za 4 osobe potrebno je:

* 4 fileta lososa od 150 g bez kožice

* 500 ml krem pavlake za kuvanje

* 4 kašike naseckane mirođije

* 350 g narendanog kačkavalja

* 500 g očišćenog sitnog krompira

* četvrtina kašičice narendanog muskatnog oraščića

* ulje

* so

* biber.

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U šerpi pomešajte krem pavlaku i muskatni oraščić. Zagrejte do ključanja, umešajte mirođiju i polovinu narendanog kačkavalja i kuvajte dok se sir ne rastopi. Krompire presecite na polovine ili četvrtine (ako su krupniji) i rasporedite u 4 manje vatrostalne činije koje ste prethodno podmazali uljem. Dodajte filete lososa, posolite i pobiberite, prelijte sosom od pavlake, pospite preostalim kačkavaljem i pecite 25-30 minuta.

Autor: Novosti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.