Zamesiti testo od kilograma oštrog brašna, malo soli i dva jajeta, dodati i vode i umesiti kao za rezance. Gotovo testo podeliti na 20 delova/jufkica.
Svih 20 delova oklagijom razvući što tanje u veličini jednog tanjira. Svaku razvučenu jufkicu premazati rastopljenom mašću, pa ih slagati jednu na drugu. Dobijeni sloj kora razviti u veći krug debljine jednog centimetra. Razvučenu koru premazati mašću, pa od kore iseći četvrtaste komade, ali da kocke ne budu veće od pet centimetara u kvadrat.
Dasku posuti brašnom, isečene kocke testa staviti na dasku, pa sad praviti nadev kojim će se nadenuti testo.
Nadev pripremiti na sledeći način: uzeti 3/4 kilograma ovčjeg mesa od buta i dve glavice crnog luka, pa zajedno samleti i meso i luk. Samleveno meso posoliti, obiberiti i dobro promešati. Ovim presnim mesom nadevati kvadratiće testa. Krajeve kocaka podići naviše i slepiti ih pažljivo sa svih strana. Uzeti pleh, koji treba dobro premazati mašću ili maslacem, pa stavljati kocke s mesom jednu do druge.
Kocke ređati tako da slepljene ivice budu na samom plehu. Sad testo peći u pećnici.
Kad je pita gotova, izneti je toplu na sto.
Autor: 021.rs
Komentari 3
Lala
Lud'lo
Миђун
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar