Recept dana: Prolećna torta

Ime samo govori: savršena za proleće, lagana i laka za praviti.

Penasto umutiti osam žumanaca sa 220 grama šećera. U jaja i šećer staviti koru od jednog limuna i sok od pola limuna. ovo sve mutiti najmanje pola sata. Dodati 160 grama brašna od krompira i čvrsto ulupan sneg od osam belanaca. Sve polako promešati, kalup dobro namazati maslacem i posuti brašnom, pa masu sipati u kalup i na umerenoj vatri peći.

Kad se torta ohladi, odseći joj vrh na sredini i pažljivo izdubiti tortu. U šupljinu torte staviti umućenu slatku pavlaku. Sad pažljivo staviti odozgo kapak torte i preliti je glazurom od čokolade koju treba praviti na sledeći način: 140 grama šećera kuvati sa pola šolje mleka, dodati dve štangle strugane čokolade i kuvati dok se čokolada ne zgusne.

Zatim u mlaku glazuru staviti 30 grama maslaca, dobro promešati i time premazati celu tortu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.