Zapečeni puding od čokolade

Poslastica vrhunskog ukusa za sve ljubitelje čokolade.

Sastojci:

75 g glatkog brašna
1,5 kašike mlevenih orašastih plodova (lešnici, orasi, bademi)
130 g smeđeg šećera
1,5 kašičica praška za pecivo
3,5 kašika kakaa u prahu
125 ml mleka
35 g putera
1 jaje
nekoliko kapi ekstrakta vanile

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 180°C.

2. Brašno, orašaste plodove, 40 g šećera i 2 kašike kakaa izmešajte u posudi.

3. U mleko dodajte rastopljeni maslac, jaje i vanilu i pomešajte s brašnom i praškom za pecivo.

4. Smesu podelite u 4 posude (oko 250 ml) i posložite na pleh.

5. Preostali šećer promešajte s ostatkom kakaa pa time pospite testo u posudicama.

6. Dolijte kipuću vodu (oko 60 ml u svaku posudicu) pa pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni.

7. Pečeni puding poslužite dok je vruć.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima