Recept dana: Riba pečena na pirinču

Recept odgovarajući za sezonu pecanja.
Nabaviti smuđa od kilograma težine i dobro ga očistiti. Za to vreme uliti u šerpu četiri do pet kašika ulja, dodati dve glavice sitno isečenog crnog luka, pa na luk spustiti 250 grama opranog pirinča da se prži.
 
Naliti pirinač s pola litra vode, promešati ga, pa izručiti u đuveč, najbolje u takav đuveč koji se može izneti i na sto. Očišćenog smuđa naseći nožem sa obe strane, posoliti ga i uvaljati u brašno u koje je dodata jedna kašičica aleve paprike.
 
Položiti smuđa na pirinač i usuti s nekoliko kašika ulja. Sve preliti s 250 mililitara kisele pavlake i peći u pećnici.
 
I riba i pirinač biće gotovi u isto vreme, otprilike za pola sata, a tada ih treba izneti na sto u sudu u kome su se pekli.
 
Prijatno!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima