Samozadovoljavanje: lepo i korisno

Često se može čuti kako bi svako trebalo da izdvoji malo vremena za sebe. Jedan od najboljih načina je - samozadovoljavanje.
Često se može čuti kako bi svako trebalo da izdvoji malo vremena za sebe. Jedan od najboljih načina je - samozadovoljavanje.

Žene se,  pokazala su istraživanja, više odriču samozadovoljavanja za razliku od muškaraca. Damama to, iz različitih razloga, predstavlja problem više nego muškarcima, zato je dobro tu i tamo podsetiti zašto je samozadovoljavanje dobro:

1. Pristup je lak
Nije uvek potrebno dvoje za tango. Nije važno da li ćete se pozabaviti sobom u spavaćoj sobi, kupatilu ili u dnevnom boravku. Važno je da imate privatnost, da ste sami i da vas niko ne ometa.

2. Jednostavno je

Za samozadovoljavanje vam ne treba ništa, na ovaj svet ste već došli s punom opremom, što je još razlog više da se tome prepustite.

3. Izbor pomagala je velik

U svetu igračaka za odrasle postoji čitav niz seksualnih pomagala kao što je vibrator, dildo, stimulator klitorisa... koji vam mogu pomoći da posao obavite do kraja.

4. Naučićete više o sebi i onome što vam najviše odgovara

Kada ste sami sa sobom lakše ćete ustanoviti šta vam više odgovara i šta vam uopšte ne odgovara: koja mesta treba da budu stimulisana, na koji način, s kojim intenzitetom... Tajna najboljih seksualnih partnera je u tome što znaju šta im odgovara i u stanju su to da podele sa svojim partnerom.

5. Podstiče dobro raspoloženje

Ako ste napaljeni i dobro raspoloženi i pre nego što partner ili partnerka dođe kući to će za njih biti poprilično podsticajno pa zajedno možete nastaviti sa strastvenim igricama. Samozadovoljavanje je odlično za podizanje raspoloženja, savetuju na stranici foxnews.com.

6. Pomaže kod nesanice

Često pred spavanje po glavi počnu da se roje misli u tolikoj meri da umesto da se opustimo, samo smo napetiji. Samozadovoljavanje ponekad može olakšati u takvim situacijama, i to dodatno "iscrpljivanje" može biti onaj potez koji će vas gurnuti u san.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.