Seks za vreme "onih dana"

"Oni dani" u mesecu ne moraju obavezno da znače crveno svetlo za vaš seksualni život. Naprotiv, to može da vam donese dodatna zadovoljstva.
"Oni dani" u mesecu ne moraju obavezno da znače crveno svetlo za vaš seksualni život. Naprotiv, to može da vam donese dodatna zadovoljstva.

Temperatura raste, on se sprema da otkopča vaše farmerke, ali, uh, imate menstruaciju. I... šta sad? Ako ovo pitanje postavite savremenim stručnjacima za seks, reći će vam: "Samo napred". Akcija u toku ovih dana može da vam donese mnoštvo ugodnih osećaja. Ko bi rekao? Ne samo da tako ublažavate neugodne grčeve, već seks u ovom periodu može da vam pruži veće zadovoljstvo i snažniji orgazam, kaže dr Barbara Kisling, autor dela "The good girls guide to bad girl sex".

Ali i pored pozitivnih strana, raspoloženje može da pokvari činjenica da vašeg dragog ova ideja, blago rečeno, ne inspiriše.

Dobar period

Podivljali libido je poslednja stvar koju biste doveli u vezu sa prvim danima ciklusa. "Ali neke žene osećaju snažnu požudu na početku menstruacije", kaže doktorka Dženifer Vajder, specijalista za žensko zdravlje.

To je posledica nekoliko faktora koji su prisutni, a jedan od njih je i povećani protok krvi kroz V zonu. Telo ne prepoznaje razliku između menstrualne krvi i vaše prirodne lubrikacije, tako da reaguje na isti način kao kada ste uzbuđeni. Još jedan faktor: vaša materica se isteže, za nijansu se otvara i može da bude malo osetljivija u ovim danima, kaže ona, a pošto ste već uzbuđeni, osećaj kada je vaš partner dotakne u toku prodiranja neverovatno će vam prijati. (Ako vam se čini da ste isuviše osetljivi, probajte misionarsku pozu sa skupljenim nogama, kako biste sprečili duboko prodiranje.)

"Ova kombinacija senzacija kod nekih žena dovodi do intenzivnijeg orgazma nego što je to uobičajeno", kaže dr Vajder. Tu je i bonus: orgazam u toku ciklusa je prirodni lek protiv grčeva, kaže Kisling, a razlog za to je opuštanje karličnih mišića posle klimaksa, što dovodi do popuštanja bolova.

Dajte mu zeleno svetlo

Otvaranje ove teme sa partnerom može da vas unervozi, ali ako od toga pravite veliku stvar, i on će to doživeti tako. "Mnoge muškarce ova ideja ne odbija", kaže doktorka Debi Herbenik, autor izdanja "Because it feels good. "Oni jednostavno žele seks." Anketa sprovedena na cosmopoliten.com stranici otkriva da 22 procenta ispitanika kaže da im to uopšte ne predstavlja problem, a 45 procenta njih priznaje da nisu oduševljeni, ali da će ipak imati seks u ovim danima.

Naravno, postoje mladići koji nisu uopšte raspoloženi za ovu ideju, ali ima načina da otkrijete da li je vaš voljeni jedan od njih. Uputite ga u situaciju kada temperatura među vama poraste tako što ćete mu reći: "Oni su dani u mesecu, pa ćemo morati da budemo maštoviti", a onda obratite pažnju na njegovu reakciju.

Ako ne pokaže odbijanje, natrag na posao. Ako vam deluje kao da ga je ideja uznemirila, ili se vi pribojavate da ćete napraviti nered, raspitajte se kod svog ginekologa o mogućnosti stavljanja dijafragme. Tako ćete privremeno ostati suvi. Ali ako nijedno od vas nema ništa protiv, preskočite pozu kada ste vi gore, u svakom slučaju, kaže Kisling, pošto vam gravitacija ne ide naruku. A čak iako ostavite mali haos iza sebe, čeka vas ugodno zajedničko sapunjanje posle svega.

  • piplfoks

    06.09.2010 08:14
    Draga, ne mešaj higijenu sa time što si ti tih dana nakrivo nasađena i što si generalno gadljiva na krv.
  • :))))

    04.09.2010 15:52
    hahaha
    Ne pomenuše kunilingus, baš se čudim zašto. Možda ima likova koji to vole (sa RHB maskom na licu).
  • H

    04.09.2010 14:58
    heh
    Nije da sam odusevljen tim periodom, ali spadam u onih 45% muskaraca. Ako nista drugo u tom periodu mozete orgazam doziveti istovremeno, a da ne pravide bebu... :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.