Muškarci koji znaju da plešu privlačniji ženama

Dobri plesni pokreti ne samo da govore da je muškarac zdrav već ga čine i privlačnijim ženama, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu britanskog kraljevskog društva "Biology Letters".
Dobri plesni pokreti ne samo da govore da je muškarac zdrav već ga čine i privlačnijim ženama, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu britanskog kraljevskog društva "Biology Letters".

Naučnici objašnjavaju da su skladni plesni pokreti odraz dobrog zdravlja i reproduktivnog potencijala.

"Ljudi intuitivno osećaju ko su dobri, a ko loši plesači", kaže koautor studije dr Nik Nivi, psiholog sa univerziteta Nortumbrija.

U istraživanju su prvi put korišćene biometrijske analize kako bi se precizno utvrdilo koje pokrete muškarci najviše izvode i kako na osnovu njih žene rangiraju plesače.

Mladi muškarci koji nisu profesionalni plesači bili su pozvani da plešu u laboratoriji uz rudimentarni ritam bubnjeva, dok je njihove plesne figure snimalo 12 kamera. Ti pokreti su potom kompjuterskom animacijom konvertovani u virtuelne modele koje su žene rangirale na skali od jedan do sedam.

Rezultati ovog eksperimenta su iznenadili istraživače. "Mislili smo da su pokreti ruku i nogu presudni, ali to nije bio slučaj", kazao je dr Nivi, dodajući da su žene više pažnje posvećivale samom telu - torzou, vratu i glavi, njihovoj savitljivosti i gipkosti.

Neskladni pokreti koji bi se stalno ponavljali dobili su epitet "ples matorca".

Cilj dr Nivija bio je da utvrdi da li mladi muškarci koriste iste rituale udvaranja u noćnim klubovima kao mužjaci životinja u divljini. U slučaju životinja, ti pokreti pružaju ženkama podatke o njihovom zdravlju, starosti, reproduktivnom potencijalu i hormonskom statusu.

"U slučaju životinja, mužjaci moraju da budu fizički zdravi da bi mogli da izvedu te pokrete. Mislimo da se to isto događa i kod ljudi, a nesumljivo je da su muškarci koji mogu skladno da izvedu te pokrete mladi, da su u kondiciji i zdravi", naveo je dr Nivi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.