Dvanaest čudnih činjenica o seksu

Seks ne čini samo uzbuđenje i uživanje.
Seks ne čini samo uzbuđenje i uživanje.

Ukoliko ste mislili da znate sve o seksu, pročitajte ovih 12 zanimljivih činjenica o svom telu i seksualnosti koje donosi "Cosmopolitan", i koje će vas pre svega zabaviti i informisati.

1. Oko 1% žena alergično je na spermu i ukoliko dođu u kontakt sa njom, javljaju im se plikovi koji peku i svrbe. Jedino rešenje je da uvek koriste kondome.

2. Na svetu postoji oko 1% aseksualnih ljudi koji nikada nisu osetili seksualnu privlačnost.

3. Sa druge strane, oko 2% žena ima poremećaj zbog kojeg se konstantno osećaju uzbuđeno i doživljavaju do sto orgazama dnevno, koji se dešavaju sami od sebe.

4. Tinejdžeri i muškarci u ranim dvadesetim imaju izuzetno visok nivo testosterona, zahvaljujući čemu se lako uzbuđuju i svršavaju desetak puta na dan.

5. Što muškarac češće ejakulira, to ima manje sperme. Ako nekoliko dana nema ejakulaciju, nakon toga može izbaciti do jedne supene kašike sperme.

6. Testisi su uvek nekoliko stepeni hladniji od ostatka tela, kako bi se održala optimalna temperatura za zdravlje i pokretljivost spermića. Kada je izuzetno hladno, testisi se približavaju telu da bi se ugrejali, a na vrućini se opuštaju radi rashlađivanja.

7. Čokolada je afrodizijak za žene: jedno italijansko istraživanje je pokazalo da dame koje svaki dan konzumiraju čokoladu imaju jači libido i snažnije orgazme.

8. Prosečan muškarac doživi pet do šest orgazama dok spava. To je prirodna vežba kojom penis dobija dovoljnu količinu kiseonika i održava dobru formu.

9. Oko 1% žena može doživeti orgazam samo stimulacijom bradavica.

10. Kada se seksualno uzbude, ženama nabubri klitoris, povećaju se usmine pa čak i grudi.

11. Muškarci koji imaju partnerke češće masturbiraju od ostalih, jer se sa redovnim seksualnim odnosima povećava nivo testosterona, pa su uzbuđeniji nego kada apstiniraju.

12. Grickalice poput kukuruznih pahuljica i krekera osmišljene su da smanjuju seksualnu želju. Naime, početkom 19. veka verovalo se da ljuta hrana izaziva snažan nagon, pa je započeta proizvodnja namirnica slabijeg ukusa koji su neutralisali efekat jako začinjene hrane.
  • Ghost

    25.09.2010 17:52
    Odgovor
    Mislim da su mislili na erekciju, zbog O2.
  • 24.09.2010 16:04
    "8. Prosečan muškarac doživi pet do šest orgazama dok spava. To je prirodna vežba kojom penis dobija dovoljnu količinu kiseonika i održava dobru formu."

    To bi znacilo i da isto toliko puta ejakulira, a meni se bar iskreno nikad to u zivotu nije desilo. Mozda to vazi za one koji uopste nemaju seks niti se samozadovoljavaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.