Od kojih žena muškarci beže

Zašto su muškarci u jednom trenutku toliko zainteresovani, a već sledećeg trenutka nisu? Zato što su muškarci bića koja uzbuđuje ono što ne mogu da imaju. Kad osete da im se žena potpuno prepustila, gube interes.
Zašto su muškarci u jednom trenutku toliko zainteresovani, a već sledećeg trenutka nisu? Zato što su muškarci bića koja uzbuđuje ono što ne mogu da imaju. Kad osete da im se žena potpuno prepustila, gube interes.

Posebno ih iritira kada žene već na početku veze prave velike planove za budućnost. Kad muškarac izgubi interes, žena bi u takvim trenucima trebalo da ostane pribrana i stabilna i nikako ne bi trebalo da leti za muškarcem. Kad muškarac pomisli da žena ima više opcija i da može bez njega, on će se potruditi da joj postane jedina opcija u životu.

"Nikome ne prija da neko leti za njim/njom i da deluje kao da nema drugih opcija, to važi i za žene i za muškarce, to važi i u ljubavnim i u poslovnim i u prijateljskim odnosima. Prema tome, to je normalna ljudska osobina da želimo da budemo sa nekim ko je samostalna ličnost i ko je nama poseban i kome smo mi posebni", kaže za "Blic" Marjan Tošić, psiholog, psihološki savetnik Udruženja psiholoških savetnika Srbije.

Muškarci o nekim stvarima vole da razgovaraju, ali veze nisu jedna od tih stvari. Jači pol jednostavno nije naučen da govori o svojim emocijama i vrlo retko to čini. Njihovi razgovori vrte se uglavnom oko posla, sporta, ali i žena kad su u muškom društvu. Razgovori sa ženama, a posebno o vezama i emocijama, za njih su mučan posao koji vole da izbegnu.

Žene koje odmah "daju"

Šta muškarci misle o ženama s kojima spavaju već na prvom sastanku? Ako im je bilo dobro, potenciraće seks i na idućim sastancima, a možda čak i do kraja života. Naravno, postoje muškarci koji gube interes za žene sa kojima mogu da spavaju već na prvom sastanku, jer smatraju da su to lake žene.

"Predrasuda je da je muškarcima stalo do seksa, a ne do ljubavi. Možda to važi za neke nezrele muškarce i za one koji još uvek ne žele ozbiljnu vezu ili porodicu. Pravom muškarcu su ljubav i seks povezani, a ljubav im je možda čak i važnija. Kada muškarac zaključi da je našao dobru ženu, koja ga privlači, neće dozvoliti da je lako izgubi", kaže psiholog.

Žene za brak

Kakve devojke muškarci žele da ožene? Kako sami kažu, muškarci vole karakterne žene koje su dobre osobe. Vole žene koje su savršeno sposobne da žive bez muškarca, ali ipak biraju muškarca, jer žele da dele život sa nekim. Materijal za ženidbu su žene koje znaju da im pruže podršku, utehu i ljubav, kao i žene s kojima osećaju bliskost bez ikakvog opterećenja. Takve žene oni vide kao majke svoje dece.

"Muškarci stvarno vole žene koje imaju svoju ličnost, koje su dobre osobe, samostalne, ali koje ipak biraju da žive sa nekim, žene koje umeju da pruže podršku, utehu i ljubav, kako svom partneru, tako i deci. Ako žene žele da zadrže muškarca koji im se sviđa, treba da nastoje da budu takve", zaključuje Tošić.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.