Za ozbiljne veze se biraju dobri momci

Uprkos verovanju mnogih da žene vole loše momke, jedno britansko istraživanje pokazalo je da dobri muškarci ipak imaju veće šanse da završe u ozbiljnoj vezi sa devojkom.
Uprkos verovanju mnogih da žene vole loše momke, jedno britansko istraživanje pokazalo je da dobri muškarci ipak imaju veće šanse da završe u ozbiljnoj vezi sa devojkom.

Studija stručnjaka sa Univerziteta Notingem obuhvatila je 70 parova jednojajčanih i 87 parova dvojajčanih bliznakinja, kojima su postavljana pitanja sa željom da se otkrije koliko su nesebične. "Da li ste dali novac u humanitarne srhe?" i "Da li ste skočili u reku da spasite nekoga od davljenja?' neka su od pitanja na koja su odgovarale ispitanice, pre nego što su upitane da li su im takvi kvaliteti važni prilikom odabira partnera.

Statistička analiza odgovora pokazala je da su se, tokom evolucije, ljudi skloniji altruizmu češće spajali sa partnerima takvih sklonosti i osobina. Zbog toga psiholozi veruju da su u poslednje vreme na ceni osobine kao što su nesebičnost i altruizam, što je posledica evolucije. Ženama više nije najvažnije da imaju jakog već partnera koji će pomagati u kući i biti dobar roditelj.

"Razvoj ljudskog mozga je u velikoj meri otežao vaspitanje dece pa je našim precima postalo bitno da izaberu partnere koji će biti dobi roditelji", kaže dr Tim Filips sa Univerziteta Notingem, dodavši da to znači kako su altruistični geni vremenom zamenili sebične.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.