Seksi strana hrane

Osnovne karakteristike svih poznatih afrodizijaka su da popravljaju raspoloženje, povećavaju seksualnu želju i strast i podstiču želju za seksualnim istraživanjem.  

Osnovne karakteristike svih poznatih afrodizijaka su da popravljaju raspoloženje, povećavaju seksualnu želju i strast i podstiču želju za seksualnim istraživanjem.

Poznato je da pojedine namirnice imaju afrodizijačko dejstvo. Neke od njih su egzotične i manje dostupne, a neke su deo svakodnevne ishrane.

Čokolada sadrži kakao, kofein, teobromin i serotonin. Ona je bogata noradrenalinom koji utiče na poboljšanje raspoloženja i budi seksualnu želju. U svom sastavu čokolada ima feniletilamin ili "hemikaliju ljubavi", koja deluje kao stimulans.

Istraživanja su dokazala da banane obiluju enzimom bromelainom, koji pojačava libido kod muškaraca, a bogate su i vitaminom B koji je neophodan za proizvodnju seksualnih hormona.

Smokve su veoma kalorične i imaju jaka afrodizijačka svojstva. Istočni narodi smatraju ih za rajsko voće. Smokve su bogate aminokiselinama za koje se smatra da pojačavaju erekciju kod muškaraca.

Začini i biljke sa afrodizijačkim dejstvom su vanila, cimet, bosiljak, anis, muškatni oraščić, đumbir, čili, celer, origano, ruzmarin. Djeluju putem mirisa, stimulišu nervne centre i podstiču dotok krvi u genitalno područje.

Namirnice koje loše utiču na senzualnost su namirnice sa visokim procentom zasićenih masti, grickalice i slatkiši od belog brašna i šećera, kao i namirnice bogate solju. One telu oduzimaju energiju, gase strast, otežavaju postizanje orgazma i smanjuju seksualni apetit. Preterane količine alkohola i stimulansa poput kafe i energetskih pića imaju negativan efekat na libido.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.