Lepši smo uz atraktivnog partnera

Novo istraživanje pokazalo je da pripadnici oba pola koji su manje privlačni, dobijaju na atraktivnosti ukoliko im je partner ili partnerka osoba koja lepo izgleda.
Novo istraživanje pokazalo je da pripadnici oba pola koji su manje privlačni, dobijaju na atraktivnosti ukoliko im je partner ili partnerka osoba koja lepo izgleda.

U istraživanju je učestvovalo 30 žena i 30 muškaraca, a njima su pokazane fotografije sa pripadnicima oba pola. Naučnici su primetili da su žene i muškarci koji su inače manje privlačni ostavljali puno bolji utisak i bili mnogo privlačniji kada su fotografisani pored vrlo atraktivnog partnera.

Ipak, naučnica Džesika Jorzinski sa univerziteta u Kaliforniji tvrdi da su muškarci bili podjednako zainteresovani za zgodne žene u društvu manje atraktivnih partnera, dok su žene bile pomalo skeptične prema zgodnim muškarcima u društvu neprivlačnih žena.

“Muškarci možda jednostavno imaju veći nivo zanimanja za atraktivne žene i pretpostavlja se da, za razliku od žena, imaju manje predrasuda o tome s kim je ta zgodna žena u društvu. Ukoliko je osoba koja nije u vezi viđena u društvu vrlo zgodne i atraktivne osobe, možda bi upravo to moglo da joj poveća šanse kod suprotnog spola. Ako ste žena čiji je bivši dečko neverovatno zgodan, a drugi muškarac vas je video u njegovom društvu, upravo to vam može povećati šanse kod njega i pojačati njegovo zanimanje za vas“, tvrdi Džesika Jorzinski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.