Malo seksualne statistike...

Bračni parovi uglavnom praktikuju misionarsku pozu, žene tokom života u proseku imaju četiri partnera, jedan od deset bračnih parova spava odvojeno...To su samo neke od statistika koje slede, od kojih su neke već dobro poznate, a neke mogu i da iznenade.
Bračni parovi uglavnom praktikuju misionarsku pozu, žene tokom života u proseku imaju četiri partnera, jedan od deset bračnih parova spava odvojeno...To su samo neke od statistika koje slede, od kojih su neke već dobro poznate, a neke mogu i da iznenade.

Prosečna dužina penisa u erekciji je 12,7 do 17,8 centimetara.

Čak 50 odsto muškaraca starosti od 40 godina iskusi neki oblik erektilne disfunkcije, dok isti problem ima od 15 do 25 odsto muškaraca od 65 godina i naviše.

Seks i masturbacija ublažavaju stres i nervozu. Tokom odnosa telo ispušta hormone koji blagotvorno utiču na organizam pa je samim tim nakon seksa svaki zadatak lakši.

Savršen seks traje između sedam i 13 minuta. Naime, jedno istraživanje otkrilo je da mnogi smatraju da je seks u trajanju jedne do dve minute prekratak, a seks duži od 13 minuta predugačak. Optimalno je, čini se, deset minuta.

Naučnici klinike Mejo tvrde da redovan seks može produžiti život deset do 12 godina.

Prosek godina u kojoj muškarci gube nevinost je 16,9 dok je kod žena to iznosi 17,4 godina.

Čak jedan od deset bračnih parova priznalo je da spava odvojeno.

Muškarci najčešće varaju između treće i šeste godine veze.

Svaki peti muškarac mašta o seksu s medicinskom sestrom.

Prilikom seksualnog odnosa orgazam će doživeti 75 odsto muškaraca, dok će vrhunac dostići samo 29 odsto žena.

Misionarska poza je najdraža onima u braku.

Poza koju najviše praktikuju venčani parovi je misionarska. Upražnjava je čak 85 odsto bračnih parova.

Dve trećine studenata priznalo je kako je imalo vezu bez obaveza. Čak polovina njih priznala je da su u toj vezi praktikovali sve oblike seksa, 22,7 odsto priznalo je kako su imali samo standardni seks, a osam odsto njih priznalo je kako su radili sve osim seksa, odnosno bez penetracije.

Žene tokom života u proseku imaju četiri seksualna partnera, dok muškarci imaju sedam partnerki.

Parovi koji su u vezama dužim od pet godina, imaju manje šanse da obole od depresije, ili da postanu zavisni od droga ili alkohola, pokazalo je istraživanje s Novog Zelanda u kojem je učestvovalo 1000 ljudi.

S godinama pada broj seksualnih odnosa ali kvalitet seksa je bolji.

Većina ljudi starosti do trideset godina upražnjavala je seks na otvorenom, a najčešća mesta za takve aktivnosti su parkovi, dvorišta, klupice.

Čak 76 odsto žena koje su spavale s istim polom, doživelo je orgazam, dok je vrhunac prilikom seksualnog odnosa sa suprotnim polom doživelo njih svega 50 odsto, pokazalo je jedno istraživanje sprovedeno na uzorku od dve hiljade osoba.

U dvadesetim godinama 85 odsto muškaraca pomisli na seks svakih nekoliko sati.

  • Mica Ostracanin (USA)

    08.03.2011 18:57
    Zene i Muskarci.
    Ja sam rodjen u malom selu u Srbiji Rasinski Okrug,moj otac i majka me nisu ucili nista o seksu,jer i njih nije niko ucijo,i zato seks i seksualni odnosi su bili tajna ,Prljavost,sramota i nista lepo i pozitivno,isto tako mladic kao ja nisam nikako imao prilike da imam seks i da iskusim pozitivnost i snagu seksa,jer u Srbiji nije bilo legalnih javnih kuca gde su radile profesionalne i ciste zene koje su za pare ucile mladice o seksu i davale im zadovoljstvo.
    Onda sam otisao za Ameriku preko Austrije gde sam pobegao ilegalno u 1967 godini,prvo iskustvo sa seksom sam imao sa jednom bogatom malo starijom nego ja zenom,meni je onda bilo 20 godina a njoj 33 godine ona je po poreklu Engleskinja Amerikanka,i ona je uzela dosta vremena da me nauci sve pozitivno o seksu i lepotama koje dobijamo od seksa isto tako me je naucila da muskarac i zena moraju prati i drzati svoje polne organe ciste svakodnevno da mirisu a ne da smrde,ja tu lepu Damu i mog najblizeg prijatelja nikada necu zaboraviti Bog je Blagoslovijo.
  • 07.03.2011 16:03
    To da zene imaju 4 partnera ha ha u zapadnoj Evropi mozda 15 - 20 najmanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.