Džordž Lukas dobitnik nagrade Kenedi

Tvorac čuvene sage "Ratovi zvezda" Džordž Lukas dobitnik je prestižne američke nagrade Kenedi koja se dodeljuje u oblasti kulture.

Tvorac čuvene sage "Ratovi zvezda" Džordž Lukas dobitnik je prestižne američke nagrade Kenedi koja se dodeljuje u oblasti kulture.

 

 

Lukas je primio nagradu u nedelju uveče na ceremoniji u Beloj kući, u prisustvu američke prve dame Mišel Obame kojoj se kasnije pridružio i predsednik Barak Obama.

"Lukas je tvorac toliko ubedljivog mita da je tokom popisa, četvrta religija u Velikoj Britaniji, religija 'džedaja'", rekao je Barak Obama na 38. dodeli nagrada Kenedi.

Filmovi serije "Ratovi zvezda" postali su fenomen pop kulture, uz istoimene knjige, kompjuterske igre i televizijske serije.

Među ranijim dobitnicima nagrade Kenedi, nalaze se bivši predsednik SAD Bil Klinton, nadbiskup Dezmond Tutu, irski pevač Bono Voks i bivši potpredsednik SAD Al Gor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.