Deep Purple, NWA i Chicago ulaze u Kuću slavnih rokenrola

Deep Purple, Chicago i hip hop bend NWA (Niggaz wit' Attitude) nalaze se među muzičarima koji ce sledeće godine ući u Kuću slavnih rokenrola.

Deep Purple, Chicago i hip hop bend NWA (Niggaz wit' Attitude) nalaze se među muzičarima koji ce sledeće godine ući u Kuću slavnih rokenrola.

 

Na listi novoprimljenih članova su i Cheap Trick i Steve Miller.

NWA je predstavljen kao "revolucionarni bend" čiji su članovi, pre svega Dr Dre i Ice Cube, uspeli da od marginalizovanih autsajdera postanu svetske zvezde i jedan od najkontroverznijih glasova svoje generacije.

Britanski metal sastav Deep Purple, najpoznatiji po numeri "Smoke on the Water", zajedno sa grupama Led Zeppelin i Black Sabbath, činio je "sveto trojstvo" hard rok i metal zvuka, dok je američka grupa Chicago obeležila 1970-te svojom muzikom i hitovima poput "If You Leave Me Now", "Hard To Say I'm Sorry" i "Look Away", ističe se u saopštenju Kuće slavnih rokenrola.

Svi oni su izabrani na osnovu glasova više od 800 umetnika, istoričara i predstavnika muzičke industrije, a osnovni kriterijum, pored uticaja na razvoj rokenrola, jeste da su objavili svoj prvi materijal pre najmanje 25 godina.
Svečani prijem u Kuću slavnih rokenrola, koja se nalazi u Klivlendu, biće održana u aprilu 2016.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".