Nikada ne bacajte kesice sa silikagelom

Za sve one koji ne znaju šta da urade sa kesicama silikagela koje dobiju u kutijama sa obućom, odećom i nekim drugim tek kupljenim stvarima, slede saveti koji će vam pokazati da su ove naizgled nebitne kesice itekako vredne.

Silikagel je amorfni silicijum dioksid koji upija vodu, apsorbuje mirise i boje. Sledeći put kad odmotate pakovanje, umesto da ove kesice bacite u kantu, pametnije je da ih iskoristite u ove svrhe:

Čuvanje telefona od vlage - ako ste doživeli da vam mobilni telefon padne u vodu, onda znate da šanse za njegov oporavak nisu velike. Ipak, ako ga stavite u činiju punu silikagela, videćete da one brzo upijaju vodu i povećavaju šanse da telefon ponovo proradi.

Za svežinu kozmetike - stavite nekoliko ovih kesica u torbu sa kozmetikom i produžite vek trajanja pudera ili senke.

Sušenje kišobrana - svi znamo da stavljanjem mokrog kišobrana u torbu rizikujemo da nakvasimo sve ostalo što se unutra nalazu. Zato postavite nekoliko kesica sa silikagelom i one će upiti kapljice vode.

Za svežinu obuće i protiv neugodnih mirisa - samo ubacite kesice sa ovim gelom u obuću i one će uraditi sav posao.

Za čistoću srebrnine - neka nekoliko kesica silikagela uvek stoji u vašoj fioci sa priborom za jelo.

Protiv neugodnog mirisa peškira - stavite ove kesice između peškira na polici gde ih odlažete.

Za svežinu odeće u kojoj trenirate - ubacite ih u torbu sa opremom za trening.

Da kupaći kostimi budu suvi - kesice silikagela će ubrzati proces sušenja.

Zaštitite fotografije - ubacite kesice u albume sa fotografijama i vlaga neće uništiti vaše uspomene bez obzira gde ih držite.

Autor: 021

  • Bitan Savet

    17.04.2016 23:01
    Zaboravili ste navesti - stavite u auto, sprecicje maglenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".