Šta će vam se desiti ako izbacite šećer

Ako izbacite šećer iz ishrane, budite spremni na ove promene.

Prirodni šećeri koji se nalaze u voću, mleku i ostalim namirnicama dobri su za zdravlje i možete ih unositi u većim količinama.

Međutim, industrijski prerađeni i rafinisani šećeri predstavljaju veliku opasnost. Njihovim izbacivanjem iz ishrane možete drastično poboljšati zdravlje, a lako ćete ih zameniti prirodnim alternativama poput meda, stevije ili javorovog sirupa.

Šta će se desiti sa vašim organizmom ako izbacite šećer?

1. Kilaža će se stabilizovati

Ljudi su zavisni od šećera. Što ga više konzumirate, to ga više želite, pogotovo ako unosite puno procesiranih šećera koji se nalaze masnoj i brzoj hrani, kao i jelima s visokim udelom ugljienih hidrata.

Ako se 'skinete' sa šećera, vaše telo će biti zahvalno jer više neće morati da se bori s neželjenim dodatnim kalorijama. U početku ćete osećati ogromnu želju za slatkim, ali kada se vaš organizam 'očisti' od veštačkih šećera prestaćete stalno da osećate glad, a kilogrami će ići dole.

2. Više energije

Kada smo umorni, često konzumiramo energetska pića ili namirnice koje sadrže velike količine šećera. To radimo da i nas nešto 'podiglo', a zapravo organizmu uskraćujemo potrebnu dozu energije.

Naime, sav šećer koji unesemo blokira sposobnost našeg tela da održava energiju na maksimalnom nivou. Zbog toga u trenucima umora nemojte posezati za čokoladama ili pićima s puno kofeina i šećera. Na taj način izbeći ćete velike uspone i padove šećera u krvi zbog kojih se zapravo i osećate umorno.

3. Lepša i zdravija koža

Nije tajna da šećer pogoršava akne i mitisere, a često ih i uzrokuje. Ako se ih se ne možete rešiti uz svesrdnu pomoć kozmetičara i krema, razmislite o tome da eliminišete šećer iz ishrane jer je moguće da vaš problem s bubuljicama zapravo dolazi iznutra.

4. Redovna probava

Naš probavni sistem najviše voli hranu s puno vlakana i malo 'teških' namirnica, u koje spada i šećer. Drastično smanjivanje konzumiranog šećera napraviće veliku razliku u vašem probavnom sistemu. Želudac i creva će lakše svariti sve što pojedete, piše portal Zadovoljna.hr.

5. Želja za šećerom nestaje

Posle određenog vremena vaše omiljene čokolade mogle bi postati previše slatke. Najviše ćete uživati u ukusu voća i prirodnim šećerima koji se nalaze u njima. Kada nakon mesec-dva probate zalogaj svoje omiljene torte, iznenadiće vas koliko je zapravo slatka.

  • Miodrag Kostić

    09.06.2016 20:25
    Nije sve tako crno
    http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2012&mm=10&nav_id=656579
  • milan

    06.06.2016 05:42
    Sve stose napisali jeste tacno, ali imam utisak da ste puno toga izostavili. To može dovesti citaoca do pogresnih zakluljucaka...
  • trening

    05.06.2016 23:28
    vid ovog..
    Javio se debeli secerko da sektasi po netu. Mani nas motivacionih govora. Debeli nadjite smisao u zivotu, a uvece na trcanje. Moz da jedete sta ocete. Stevija i ostale gluposti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".