Greškom odstranio testis, pacijenta ubeđivao da se sam povukao

Marvanu Faruku, hirurgu u privatnoj klinici "BMI Chiltern" u Bakinghemšajeru, u Engleskoj, oduzeta je dozvola za rad nakon što je na sudu ustanovljeno da je greškom odstranio testis pacijentu i nakon toga mu prećutao šta je uradio.
Pacijentu koji je došao da bi mu se odstranila cista na testisu, nakon greškom odstranjenog testisa, doktor nije saopštio da mu je organ uklonjen, već ga je ubeđivao da se testis povukao i da nema razloga za brigu.
 
Faruk je nakon toga testis odložio u medicinski otpad ne poslavši ga na dalju analizu. Odluka suda navodi da je doktor obmanuo pacijenta i da je bio neiskren prema njemu.
 
Farukova odbrana se bazirala na tome da nije prepoznao da se radi o testisu, već je bio ubeđen da je odstranio samo cistu, što sud nije prihvatio kao argument, tvrdeći da stručnjak poput njega mora u svakoj situaciji da prepozna kada se radi o organu, a kada o nekoj anomaliji.
 
Rok u kojem Faruk može da podnese žalbu na presudu je 28 dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin