Ovo su neki od proivođača veganske kozmetike i šminke

Šta zapravo znači veganska šminka i kozmetika?

Proizvođači veganske kozmetike u svoje proizvode ne stavljaju sastojke životinjskog porekla, već se okreću sastojcima koji se mogu dobiti iz biljaka i koji su, najčešće, razgradivi u prirodi.

Veganska kozmetika uključuje i izbegavanje okrutnih testiranja na životinjama, jer njeni proizvođači uvek traže kreativne, nove načine da pokažu kako njihovi proizvodi ne izazivaju reakcije, bez povređivanja živih bića.

Potraga za veganskom kozmetikom u svetu više nije izazov, jer stalno niču novi brendovi koji odbijaju da žensko ulepšavanje dovedu u vezu sa mučenjem životinja.

Brendovi veganske kozmetike koji ne vrše testiranja na životinjama:

Wet’n’Wild

Anastasia Beverly Hills

Dr. Hauschka

Eylure

Lush

NYX

The Body Shop

Barry M

Ciaté

Too Faced

NARS

Popularni brendovi koji tvrde da ne vrše testiranja na životinjama, ali nisu im svi proizvodi veganski:

Essence

Illamasqua

Nuxe

  • VegaNS

    17.07.2016 21:40
    Za sve koji zele da saznaju sta je to veganstvo i zasto ljudi postaju vegani, preporucujem cuveno predavanje Garija Jurofskog, najuticajnijeg aktiviste pokreta za oslobodjenje zivotinja:
    http://youtu.be/Yanw2u4qFzE
    Za vise informacija posetite njegov sajt adaptt.org

  • Marija

    17.07.2016 21:15
    Sve pohvale za ovaj i druge clanke kojima se daje prostora i veganstvu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.