Kako da se dobro naspavate uprkos vrućinama

Dok temperature iz dana u dan ponovo rastu, san ponovo postaje sve kraći i plići, a svi znamo koliko je važno biti odmoran da bi se normalno funkcionisalo o toku dana.

Ukoliko i vi spadate u grupu ljudi koja leti ‘muči muku’ sa snom, pročitajte ovih nekoliko saveta.

Ponesite flašu sa hladnom vodom u krevet

Baš kao što se u zimskim mesecima koristi termofor, tako se i leti možete rashladiti obrnutim procesom. Flašu s vodom koju ste držali u zamrzivaču jednostavno stavite u posteljinu pre nego što legnete.

Rashladite pidžamu

Sličan trik možete da izvedete i sa pidžamom, spavaćicom ili bilo kojom drugom vrstom veša u kojem spavate. Stavite veš u kesu, koju ćete zatim ubaciti na 15 minuta u zamrzivač. Rezultat su trenutno osveženje i veća opuštenost organizma.

Istuširajte se hladnom vodom

Iako je hladan ne predstavlja baš najprijatnije iskustvo, odličan je način da rashladite svoje telo.

Nosite isključivo pamučan veš

Umesto satena ili svile, radije birajte pamuk jer ovaj materijal u većoj meri omogućava koži da ‘diše’.

Suzdržavajte se od konzumiranja alkohola

Iako u vrelim danima već sama pomisao na hladno pivo čini da vam ‘curi voda na usta’, a konzumiranje alkohola za vreme vrelih dana nije dobra ideja. Alkohol uzrokuje dehidrataciju organizma, a kao posledica se javlja brže pregrevanje tela. Ako već odlučite da dozvolite sebi ovo zadovoljstvo, obavezno se potrudite da pijete dovoljno vode između svakog gutljaja i nikako nemojte piti kasno uveče.

Zamračite sobu

Neka su roletne u vašoj spavaćoj sobi uvek spuštene, a ako ih nemate, zamračite sobu draperijama ili čaršavima kako se soba ne bi pregrevala.

  • none

    22.07.2016 09:28
    Ja spavam bez problema i kada je toplo. Zimu ne volim ni na slikama...
  • ana

    22.07.2016 08:52
    neophodna je mirna savest i zdravlje
  • spavac

    22.07.2016 07:16
    spavam uvek go

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".