Ovo je najbolji trik da smršate?

Želite da smršate, a teško vam je da odolite ukusnim đakonijama? "Ukradite" trik istraživača sa Kornel Univerziteta.
Tokom eksperimenta, naučnici su učesnike poslužili činijama supe, s tim što je polovina posuda konstantno dopunjavana. Ispitanici koji su jeli iz drugih činija konzumirali su 73 posto supe više nego oni koji su se hranili iz običnih. Psiholozi ovaj mehanizam zovu "naučeno zadovoljstvo" što znači da ako se hrana neprestano pojavljuje ispred nas, imaćemo poriv da jedemo čak i kad nismo gladni.
 
Imajući to u vidu, put do vitke linije nije tako težak. Sve što treba da uradite je da hranu u tanjir sipate samo jednom, a ostatak odmah sklonite u frižider. Time sebi dajete vremena da se, ako baš poželite drugu porciju, ipak zapitate: da li mi je to stvarno potrebno?
 
Inače, istraživači su takođe ustanovili da na subjektivni osećaj sitosti ispitanika nikakav uticaj nema hrana koju su pojeli.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.