Sportisti u Riju razočarani, ne mogu da vijaju pokemone

Veliki broj sportista, koji su stigli u olimpijsko selo u Rio de Žaneiru, razočarani su zbog nemogućnosti pristupa igri "Pokemon GO".

Sportistima u Riju dostupno je tri puta više kondoma nego u Londonu, zvaničnici kažu da broj nema nikakve veze sa virusom zika.

Veliki broj sportista širom sveta svakoga dana pristiže u olimpijsko selo u Rio de Žaneiru, a mnoge od njih čeka veliko razočaranje.

Ne, nije problem u virusu zika (oni koji su ga se plašili nisu ni doputovali), nije problem ni to što je voda u Riju zagađena, najveći problem je to što u Brazilu nije moguć pristup planetarno popularnoj igrici "Pokemon GO".

Iako je gradonačelnik Rio de Žaneira javno zatražio da igra bude dostupna u Brazilu pre otvaranja Olimpijskih igara, koje je na programu u petak, jurnjava za pokemonima i dalje nije moguća.

Neki sportisti već su podelili svoje nezadovoljstvo putem društvenih mreža.

"Volela bih da mogu da jurcam po olimpijskom selu za pokemonima. Nije problem, ali bilo bi dobro da možemo da radimo nešto zabavno", rekla je Ana Grin, fudbalerka Novog Zelanda, koja je samo jedna od onih koje su "zaražene" novom interaktivnom igrom.

Na pitanje šta će raditi u Riju bez pokemona, odgovorila je: "Treniraću".

Igrači koji već imaju instaliranu igru na telefonima, mogu da vide digitalnu mapu, ali na njoj nema "pokestopa" i samih pokemona. To izgleda kao da se nalazite na velikom fudbalskom terenu, ali bez protivnika, lopte ili golova.

Metju Sarmento, reprezentativac Kanade u hokeju na travi, kaže da će imati više vremena da upozna druge sportiste, ali i da bi voleo da se igra aktivira u Brazilu, "jer je nekad dobro skrenuti misli sa bitnih stvari".

Iako nema pokemona, sportistima će u Riju biti dostupno 450.000 kondoma (od čega 100.000 ženskih), što je tri puta više nego na Olimpijskim igrama u Londonu pre četiri godine.

Zvaničnici kažu da broj kondoma nema veze za zika virusom, koji može izazvati pobačaj ili deformitet kod beba koje su rodile zaražene majke.

Otvaranje Olimpijskih igara zakazano je za petak, a da li će njemu prisustvovati pokemoni, ostaje da se vidi.

  • Drum

    01.08.2016 21:19
    Baaaaš mi ih žaoooo... mukice, jadnici, ne znam kako će da izdrže bez pokemona?
    Bez pokemona, to je kao bez vazduha...

    A sad ozbiljno...
    Idite vežbajte tupani, niste došli na Olimpijadu da 'vatate te spodobe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.