FOTO: Palata mehurića najskuplja nekretnina u Evropi

Palais Bulles ili Palata mehurića nalazi se u Kanu u Francuskoj i košta neverovatnih 455 miliona dolara, što je stavlja na prvo mesto kada je reč o cenama nekretnina u Evropi.

Ovo impresivno zdanje futurističkog izgleda dizajnirano je tako da podseća na gomilu mehurića, a nekada je njen vlasnik bio modni dizajner Pjer Karden.

Ekscentrična kuća ima 10 soba, okrugli dnevni boravak i ogromne vrtove sa bazenima i jezerima.

Građena u periodu između 1975. i 1989. godine, ova vila više liči na manje naselje nego na dom. Dizajnirao ju je mađarski arhitekta Antti Lovag.

Unutar kuće nameštaj je najneobičnijih oblika, a za celokupan enterijer zaslužni su moderni umetnici.

Tema mehurića može se videti u celoj kući, prozori su okrugli, većina nameštaja, kao i lavabo i stepenice. U ovoj kući zaista nećete naći nijednu pravu liniju.

Ovaj posed ima čak i sedišta za 500 ljudi u slučaju održavanja koncerta.

  • Branislav

    19.08.2016 08:16
    50 miliona
    Ne vredi vise od 100miliona evra. Oko 50mil su takve nekretnine i eto jos x2 posto je poznati dizajner

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".