Recept za dugovečnost: Bez alkohola i bez muža koji bi "pio krv"

Najstarija Slovakinja Marija Čeremugova iz Levoče koja je ovih dana proslavila 107. rođendan poručila je da je njen recept za dugovečnost to što se sklanjala od pića, a 74 godine živi kao udovica, bez muža koji bi joj "pio krv".

Novinarima slovačke televizije Markiza, koji su došli da joj čestitaju rođendan, još vitalna žena kazala je da je tajna dugovečnosti u tome što je rano ostala udovica, a novog muža posle nije tražila i nije imala nikog ko bi joj, kako je kazala, pio krv.

Drugi tajni sastojak njene dugovečnosti je to što, iako je bila radnica u fabrici žestokih alkoholnih pića i pivari, nikada nije pila alkoholna pića.

"Verovatno imam kod Boga vezu kada sam doživela tako duboku starost. Koliko gospod Bog da, toliko. Kada kaže dosta, u redu, pristajem da je kraj", kazala je Čeremugova.

Zdravlje je i više nego primereno godinama služi, ne pije nikakve lekove, a najviše je muči što su pre nje umrla njena deca i sve njene drugarice, ali na sreću ostala joj je unuka koja o njoj brine i posećuje je.

  • Cvarkov

    19.10.2016 19:06
    Nadzakbaba
    Ova je zetovima davno popila krv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.