Morali da prekinu promociju jer su kupci masovno varali

Nemački trgovinski lanac "Lidl" morao je u Poljskoj da prekine promociju proizvoda, pošto bi Poljaci uzimali robu, pojeli je ili potrošili, a potom vraćali "Lidlu" praznu ambalažu i uzimali nazad pun iznos za koji su kupili robu, navodno nezadovoljni.
Nemački "Lidl" u Poljskoj započeo je promociju svojih brendova kampanjom "Duhovito i jeftino" 27. oktobra i pozvao Poljake da robu vrate ako ne budu u potpunosti zadovoljni. Za isplatu punog iznosa bilo je dovoljno prazno originalno pakovanje.
 
Nakon nekoliko dana, "Lidl" je morao da prekine promociju, pošto su mnogi Poljaci iskoristili priliku da uzimaju robu za džabe. U prodavnicima su se stvarale gužve, izbijale svađe, počele nestašice jer zaposleni nisu stizali da popune rafove. 
 
Pred kasama su se stvarali dugi redovi navodno nezadovoljnih kupaca koji su samo prebacili robu u drugo pakovanje i odmah došli da vrate originalno i uzmu novac nazad. Šokiran što su Poljaci tako masovno požurili da dobiju i jare i pare, "Lidl" je 8. novembra prekinuo promociju koja je trebalo da traje do kraja meseca.
 
"Lidlu" sada preti još i kazna Udruženja za zaštitu potrošača, zato što nije nedelju dana unapred objavio da odustaje od nepromišljene promocije, pošto su ga prijavili Poljaci nezadovoljni što im je prekinuto snabdevanje besplatnom robom. "Lidl" je slične promocije održao u Nemačkoj i Švajcarskoj, ali su tamo ljudi vraćali proizvode u malim količinama i pokušaja zloupotrebe skoro da nije bilo.
 
Britanski trgovinski lanac "Tesko" u Poljskoj ima sličnu kampanju kao "Lidl", ali problema nema, jer je bolje promislio i neophodno je da za uzimanje novca nazad nezadovoljni kupac vrati ne samo prazno originalno pakovanje već i ostatak robe.
  • Nervirach

    16.11.2016 21:33
    E jbga, dok stignu do nas vec ce se nauciti.
  • Jensen

    16.11.2016 19:30
    Dugo pamte
    To im se svete za Hitlera.
  • only fools & horses

    16.11.2016 18:33
    Ko bi rekao da i u Poljskoj ima Srba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.