VIDEO: Televizija se izvinila zbog nacističkog pozdrava glumice

Litvanska državna televizija izvinila se svojim gledaocima zbog nacističkog pozdrava jedne litvanske glumice u programu uživo.
Kako se navodi, glumica je na televiziji napravila pokret koji predstavlja brkove nacističkog lidera Adolfa Hitlera i podigla ruku u znak nacističkog pozdrava.
 
Portparolka nacionalne televizije LRT rekla je da je ugovor sa produkcijskom kućom koja stoji iza popularne emisije "Pogodite melodiju", tokom koje je došlo do incidenta, odmah prekinut.
 
Glumica Asta Baukuta (Asta Baukute), koja je vodila u televizijskom takmičenju u popularnoj emisiji, skočila je sa sedišta kada je čula melodiju kompozitora jevrejskog porekla. Ona je tada napravila gest i uzviknula "Jevrejin, Jevrejin, Jevrejin" na litvanskom.
 
Lokalni mediji navode da je Baukuta, bivša poslanica populističke partije u Litvaniji, uputila izvinjenje gledaocima, kao i da je navela da nije želela nikoga da povredi.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.