Daju građanima 1.200 dolara za kupovinu električnih bicikala

U Oslu su odlučili da stanovnicima daju novac kako bi sačuvali okolinu.
Vlada građanima nudi 1.200 dolara za kupovinu električnog bicikla. Na ovakav potez su se odlučili zbog povećanog zagađenja vazduha, kako bi smanjili zavisnost od automobila i promovisali način prevoza koji ne zagađuje.
 
Zamisao je da ljudi kupe električne bicikle na kojima će se moći voziti zajedno s teretom kao što su namirnice, torbe i druge lične stvari koje inače stavljaju u gepek automobila. S obzirom da se cene električnih bicikala kreću od 2.500 do 6.400 dolara, bonus će pokriti 25 do 50 odsto ukupnih troškova.
 
Norveška je izdvojila impresivnu milijardu dolara za biciklizam, uključujući nove staze i više električnih bicikala. Međutim, neće svi stanovnici dobiti 1.200 dolara za bicikl, jer se iz budžeta izdvajaju sredstva za 500 do 1.000 stanovnika, zbog čega se pretpostavlja da ovaj potez neće napraviti značajne promene u problemima sa smogom.
 
U sklopu promocije biciklizma, Oslo je privremeno zabranio dizel vozila, a glavni cilj je da od 2019. godine nema vozila u centru grada.
  • atut

    03.02.2017 09:41
    Eeeee sta ti je drzava! Milijardu za biciklizam, a mi imamo probleme koje su imali pecinskih ljudi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.