Šta ne treba kupovati u supermarketima

Većina praktikuje da gotovo sve što je potrebno kupuje na jednom mestu - u supermarketima.
Međutim, ove radnje nisu najbolje mesto za kupovinu određenih proizvoda. 
 
Stoga bi začine, baterije, bebi kozmetiku i šminku, unapred pripremljene mesne proizvode i konzervirano povrće trebalo da kupujete na drugim mestima, na kojima su ovi proizvodi znatno jeftiniji.
 
1. Začini
 
Kada je cena u pitanju, ove namirnice u supermarketima mogu da budu znatno skuplje nego u lokalnim radnjama, ili prodavnicama zdrave hrane.
 
2. Baterije
 
Baterije su u supermarketima smeštene u blizini kase, pa se može desiti da impulsivno posegnete za ovim proizvodom, čija bi vas kupovina koštala manje u nekoj drugoj radnji radnji.
 
3. Bebi proizvodi i kozmetika
 
Kupovina ovih artikala u supermarketu koštaće vas bar 30 odsto više nego da ih pazarite u apoteci  ili  kozmetičkim radnjama.
 
4. Konzervirano povrće i voće
 
Naravno da je mnogo jednostavnije zgrabiti konzervu voća ili povrća, ali je za kućni budžet mnogo bolje da sami kupite ove namirnice i pripremite ih po želji.
 
5. Unapred pripremljeni mesni proizvodi
 
Pogodnost kupovine unapred pripremljenih hamburgera ili pljeskavica će vas koštati bar oko 60 odsto više nego da ih sami spremate.
  • nk

    28.03.2017 21:14
    Ova analiza ne vazi kod nas. Npr. pavloviceva krema 220 din dok je u apoteci oko 300. kuvano ne bude preskupo, isto i baterije budu jeftinije nego u specijalizovanim radnjama samo treba odabrati lanac supermarketa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin