Poznata fotografija Alberta Ajnštajna prodata za 125.000 dolara

Anonimni kupac platio je 125.000 dolara za fotografiju Alberta Ajnštajna sa isplaženim jezikom.
Za taj iznos dobio je jednu od prvih štampanih verzija te fotografije, koju je uz to potpisao slavni fizičar.
 
Fotografija je nastala 14. marta 1951, a napravio ju je Artur Saše, fotograf UPI-ja, čiji su zaposleni oklevali da li da objave takvu sliku nobelovca. Kada su to ipak učinili, Ajnštajnu se to toliko svidelo da je naručio nekoliko primeraka, kako bi ih podelio bliskim prijateljima.
 
Za razliku od mnogih kropovanih verzija, na originalu se vidi i dr Fren Ajdelote, direktor Instituta za napredne studije u Prinstonu i njegova supruga, nakon proslave Ajnštajnovog 72. rođendana u Prinston klubu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.