Najstariji muškarac na svetu preminuo u 112. godini

Najstariji muškarac na svetu, Japanac Čitecu Vatanabe, koji je govorio da je tajna dugovečnosti u smejanju, preminuo je u 112. godini.
Vatanabe je 12. februara primio seftifikat Ginisove knjige rekorda, kada je uslikan sa širokim osmehom i podignutom pesnicom.
 
Vest o njegovoj smrti potvrdile su ta organizacija i ljudi iz kapele u kojoj će biti sahranjen, bez navođenja uzroka smrti.
 
Vatanabe nije mogao da jede u poslednje vreme, a nekoliko dana uoči smrti imao je groznicu i poteškoće sa disanjem, navodi japanski list Mainići, pozivajući se na izvore iz njegove porodice.
 
Za sobom je ostavio petoro dece, 12 unučadi, 16 praunučadi i jedno čukununuče, dodaje list.
 
Vatanabe je rođen u prefekturi Nigata na severu Japana 1907. godine, a na Tajvanu je radio 18 godina. Po povratku u Nigatu, radio je u vladi te prefekture do penzije.
 
Najstarija živa osoba na svetu je takođe iz Japana, a reč je o 117-ogodišnjoj Kane Tanaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.