Bebe plaču i u stomaku

Stvaranje i rađanje beba je neiscrpna tema, koja uvek pobuđuje interesovanje.

Ali, da li ste znali sledeće?

- U trudnoći se ženama izoštravaju sva čula, posebno miris, zbog čega ne mogu da podnesu pojedine namirnice, koje su ranije obožavale.

- Prva trudnoća obično traje nedelju-dve duže od naredne.

- Broj blizanačkih trudnoća se u poslednje dve decenije učetvorostručio.

- U poslednjih 15 godina broj porođaja carskim rezom povećao se za 27 odsto. Ovakav trend rasta je zato što se današnje žene zbog karijere mnogo kasnije odlučuju na potomstvo.

- U trudnoći se menja ritam rasta i opadanja kose, više raste, a nakon porođaja više opada. Normalan ritam uspostavlja se obično šest meseci posle rođenja deteta.

- Bebe su aktivne i tokom boravka u majčinom stomaku. Igraju se pupčanom vrpcom, sisaju prst, plaču i sanjaju. Dokazano je da od četvrtog meseca mogu da prepoznaju majčin i očev glas.

- Bebe rođene u maju uglavnom su teže od onih rođenih u drugim mesecima. Ovaj podatak se pripisuje slavskim, novogodišnjim i drugim bogatim trpezama, u kojima buduće majke konzumiraju kaloričnu ishranu.

Autor: Novosti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.