Mladi Kinezi će biti kažnjeni ako ne brinu o roditeljima

Vlasti u Šangaju odobrile su zakon kojim se kažnjavaju nemarna deca.

Odluka se zasniva na merama preduzetim na nacionalnom nivou pre tri godine, koje obavezuju mlade ljude da se brinu i podržavaju svoje roditelje.

Starije osobe u Šangaju, koje smatraju da im njihova deca ne poklanjaju dovoljno ljubavi i poštovanja, sada mogu da ganjaju svoje potomke na sudu. Čak i kazne propisane nedavno usvojenim zakonom mogu uticati na smanjenje kreditnog profila.

Ova mera će naškoditi nesavesnoj deci na razne načine, kao što je otežavanje dobijanja kredita, a može i prouzrokovati probleme prilikom otvaranja računa u banci, prenosi list "Fajnenšel tajms".

U 2013. godini Peking je već odobrio zakon koji obavezuje decu da "često" posećuju roditelje koji imaju više od 60 godina i da ispunjavaju njihove emotivne i ekonomske potrebe. Ovaj propis nije neobičan ako uzmemo u obzir da je poštovanje starijih je jedna od najvažnijih vrlina prema filozofiji konfučijanstva, veoma popularnoj u Kini.

Novi propisi odobreni od strane vlasti stupiće na snagu u maju.

Autor: Agencije

  • O

    17.04.2016 09:33
    A koliko je toga kod nas...
  • zivan

    17.04.2016 07:56
    Kako se produzzava ljudski vek, medjugeneracijski odnosi, ukljuccujuci i odnos roditelji-deca, postaje sve slozzeniji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom