Sedam načina da privučete novac u svoj dom

Ako imate strah od siromaštva, to znači da kod vas dominiraju misli o tome kako nećete imati novca, pa će vam se upravo to i dogoditi.

Novac nam je svima potreban za kvalitetniji život, mada ga vrlo često ne znamo ceniti i odbijamo ga negativnom energijom. Istovremeno ga žele i smatraju neophodnim, ali s druge strane smatraju da novac kvari ljude, piše Lisa.rs.

U osnovi ovog uverenja vrlo se često krije i razlog što mnogi nemaju onoliko novca koliko im je potrebno. U nastavku slijedi nekoliko važnih načela iz knjige “Energija novca – Reiki izobilja” koju je napisala Margarita Milenković, poznati reiki master učitelj:

1. Princip želje

Važno je znati za što vam je novac potreban. Potrebno je odrediti koliko novca vam je potrebno na mesečnom ili godišnjem nivou, i u vezi s tim poželjno je da jasno zamislite kako bi izgledao vaš život u izobilju.

2. Princip cilja

Potrebno je odrediti svoje materijalne ciljeve čije je postizanje uslovljeno novcem. Istovremeno je potrebno da budete svesni i svojih dubljih ciljeva koji se tiču sopstvenog postojanja i smisla života.

Ne smete dopustiti da vam materijalni ciljevi budu prvenstveni, već je važno da svoje ciljeve birate u skladu s potrebama svoje duše, a ne ega.

3. Princip odluke

Budite odlučni u svojoj nameri da osetite život u bogatstvu, jer je to najznačajniji korak koji mora napraviti svako ko želi stupiti na stazu materijalnog blagostanja.

4. Princip misli

Jedan od osnovnih principa je da u svoj život privlačite ono o čemu najviše razmišljate. Ako imate strah od siromaštva, to znači da kod vas dominiraju misli o tome kako nećete imati novca, pa će vam se upravo to i dogoditi. S druge strane, ako verujete da ćete imati onoliko novca koliko vam je potrebno da zadovoljite sve svoje potrebe koje novac može da podmiri, onda ćete ga sigurno i privući u svoj život.

5. Princip osećaja

Isto kao što privlačite ono što mislite, tako privlačite i ono što osećate. Ako u vama dominiraju pozitivne emocije, dobre vibracije i osećaj radosti i sreće, nema sumnje da ćete u svoj život privlačiti sve ono što vam je potrebno.

6. Princip unapređenja vlastitih sposobnosti

Koliko god da je bitno što mislite i osećate, nećete mnogo postići ako izostaje poslednji korak – akcija. Zato jevažno da ulažete u sebe i razvoj vlastitih veština, talenata i potencijala, kao i biti dovoljno kreativni pronaći nove načine za zaradu.

7. Princip zahvalnosti

Zahvalnost je jedan od univerzalnih principa kojim privlačimo još više dobrog u svoj život. Uvek budite zahvalni za sve što imate, ali i za ono što nemate, jer je i to u skladu s onim što vi jeste.

Baš zato umesto da se žalite na to što nemate dovoljno novca, podsetite se da ga ipak imate u određenoj meri i budite za to zahvalni. Gledajte kako će se vaša finansijska situacija popravljati od trenutka kada se umesto na ono što nemate, usredsredite na ono što imate.

Autor: lisa.rs

Teme

Novac

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.