VIDEO: Zaronio više od 110 puta da pronađe telo supruge nestale u cunamiju

Japanac Jasuo Takamatsu je pre pet godina izgubio suprugu u cunamiju i od tada je više od sto puta zaronio kako bi pronašao njeno telo.

Kada ga je instruktor ronjenja upitao zašto u 56. godini želi da nauči da roni, Takamatsu je rekao: "Pokušavam da nađem svoju ženu u moru".

Njegova supruga Juko je bila u banci u kojoj je radila kada je Onagavu pogodio razorni zemljotres, a zatim i cunami. Od tog dana, 11. marta 2011. gubi joj se svaki trag.

Takamatsu ju je tražio na obalama kada se voda povukla i pokušavao da nađe bilo šta što joj je pripadalo, ali uzalud. Danima se raspitivao i posmatrao ronioce koji su iz vode vadili tela. Konačno je odlučio da im se pridruži. Počeo je da uči da roni sa instruktorom Masajošijem Takahašijem, a u februaru 2014. godine dobio je dozvolu da roni i pomera delove olupina i ruševina u potrazi za telima.

Takahaši ga je naučio kako da nalazi i vadi predmete iz mora. Naučio je kako koja boja izgleda na kojoj dubini mora, što mu je omogućavalo da utvrdi gde se nešto nalazi. Tek godinama kasnije, Takamatsu je od jednog preživelog radnika banke saznao šta se desilo njegovoj ženi.

Šef je rekao radnicima za upozorenje na cunami i rekao im da se popnu na krov. Na krovu je bilo njih 13 i mislili su da će se tako spasti. Međutim, nivo vode je premašio vrh zgrade.

Takamatsu je do januara ove godine više od 110 puta zaronio, ali nije našao svoju suprugu niti bilo šta njeno.

"Teško je, ali šta mi drugo preostaje. Nemam izbora, osim da nastavim da je tražim. U okeanu sam joj najbliži", rekao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.