Šest sjajnih simptoma trudnoće

Trudnoća je često vrlo naporan period u životu svake žene, međutim, postoje i prilično lepe stvari koje vas očekuju tokom devet meseci.

Jutarnje mučnine, bol u leđima i karlici, problemi s tenom i neprestan umor najpoznatiji su simptomi trudnoće, pa se često zaboravlja na one malo lepše čari koje dolaze s trudnoćom. Evo samo nekih od njih:

Lepša kosa

Kosa u trudnoći postaje vidno lepša, sjajnija i gušća. Razlog se krije u hormonima koji pozitivno deluju na kosu, a istovremeno prestaje redovno otpadanje kose koje je do sada bilo normalno, pa će kosa zbog toga biti sve gušća.

Lepi nokti

Povećanje krvnog pritiska i nivoa hormona pozitivno utiču na brži rast noktiju. Uz to, prenatalni vitamini koje većina trudnica uzima mogu podstaći rast i nokte učiniti lepšima i zdravijima.

Veće grudi

Čak i pre nego što ste napravili test vaše grudi su počele da se menjaju kako bi se pripremile za dojenje. Kako mlečni kanalići rastu i razvijaju se, vaše grudi postaju veće.

Sjajan ten

Pritom ne mislimo na masnu kožu, već prirodni sjaj koji se pojavljuje zbog povećanog protoka krvi. Obrazi će biti rumeni, koža mekana, glatka i zdrava.

Nema menstruacije

Verovatno jedan od omiljenih "simptoma" trudnoće je izostanak ciklusa. Nema uložaka, tampona, pms-a i menstrualnih bolova.

Bolji seks

Trudnoća mnoge žene čini osetljivijim u vaginalnom području, a mnoge žene svedoče kako su u trudnoći znatno više uživale u seksu.

  • Hjalmar Söderberg

    20.09.2016 09:42
    Doctor Glas
    “A pregnant woman is a frightful object. A new-born child is loathsome. A deathbed rarely makes so horrible an impression as childbirth, that terrible symphony of screams and filth and blood.”

    http://www.goodreads.com/quotes/tag/antinatalism

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom