Bebine noge probile zid materice

Akušer Pjer-Emanuel Bue zapanjio se kada je otkrio da njegovoj pacijentkinji detetove noge vire izvan materice, pa je potražio i mišljenje drugih lekara kako bi zajedno potvrdili dijagnozu, prenosi "Vašington post".
Njegov šok bio je opravdan jer je ovakva anomalija toliko retka da postoji samo 26 zabeleženih slučajeva do sada.
 
Lekari su pomoću MRI skenera pregledali fetus, pa je utvrđeno da jak udarac nogama ipak nije odgovoran za povredu materice. Najverovatnije je u pitanju bila činjenica da je prošla kroz pet porođaja carskim rezom. Zbog nastalih ožiljaka delovi materice su bili neuobičajno oštećeni i zid je napukao kada nije mogao da se proširi, što je i dovelo do pucanja.
 
Majka nije bila svesna i nije pokazivala nikakve simptome. Uobičajno je da osobe kojima se dogodi pucanje osećaju bol, a neretko dolazi i do unutrašnjih krvarenja.
 
"Ipak, kila je pritisla zidove materice", rekao je Bue za "Post", objasnivši da su pozicije i noge bebe uticale da se ne dogodi gubitak krvi. Pored toga, opasnost koja je nastala zbog stanja trudnice je brinula Bueja.
 
"Cela materica je mogla da pukne što bi izazvalo unutrašnje krvarenje. Postojao je ozbiljan rizik prevremenog porođaja zbog čega sam predložio i prekid trudnoće u 22 nedelji", rekao je.
 
Par je doneo odluku da zadrži dete i osam nedelja kasnije ono je rođeno carskim rezom.
 
"Beba je došla na svet zdrava. Možda je poranila, ali je zdrava", rekao je Bue.
 
Šest nedelja kasnije i dalje nema komplikacija, javili su doktori, a prenosi "Vašington post".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom