Kikiriki u ranom uzrastu dobar za bebe

Roditelji mogu sa manje bojazni da hrane decu hranom koja sadrži kikiriki jer nova uputstva Nacionalnog zdravstvenog instituta u SAD pokazuju da se tako smanjuje mogućnost alergija na ovo voće.
Alergija na kikiriki česta je među ljudima i uglavnom se ispoljava u detinjstvu, kada prvi put dođemo u kontakt sa proizvodima koji ga sadrže. Međutim, već od šestog meseca života možete da dajete bebi kašice sa kikirikijem i vremenom će se razviti manja mogućnost da će dete biti alergično. "Verujemo da ćemo na ovaj način uspeti da smanjimo broj alergičnih na kikiriki, a u budućnosti možda i na drugu vrstu hrane", kaže dr Metju Grinhat (American College of Allergy, Asthma and Immunology).
 
Pre nego što počnete da dajete bebi kikiriki, obratite pažnju da li je već uspostavljeno da postoji alergija na jaja - trebalo bi prvo da odvedete dete kod lekara na stručan savet. 
 
Osim u kašice, kikiriki možete da dodajete u drugu zdrobljenu ili kašastu hranu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom