Dobio otkaz jer je hteo da prisustvuje rođenju deteta, a sad zatrpan ponudama

Lamar Ostin zatrpan je ponudama za posao nakon što se proširila vest o tome da je dobio otkaz jer je želeo da prisustvuje rođenju svog deteta.

Lamar je radio za jednu privatnu telohraniteljsku agenciju u Nju Hempširu, zaduženu za čuvanje univerzitetskih kampusa i prodavnica. Bio je na probnom radu od tri meseca, a taj dan je trebalo da radi celodnevnu i noćnu smenu.

Lamarova supruga iznenada je završila u bolnici gde je porođaj trajao od petka uveče do ranih jutarnjih sati u subotu. Lamar je bio u porođajnoj sali i, osim sina, dobio je poruku da mu je ugovor prekinut.

"Ponekad izgubiš jednu stvar, ali dobiješ drugu, mnogo bolju", rekao je za "Concord Monitor". Njegov sin Kainin inače je prva beba rođena u 2017. godini u Nju Hempširu.

Nakon što su lokalni mediji preneli ovu vest, u njegovom gradu pokrenuta je GoFundMe akcija sakupljanja pomoći za ovu porodicu.

"Oni sada ne bi trebalo da brinu o finansijama. Niko ne bi trebalo da bude primoran da bira između porodice i posla", rekli su sugrađani, piše Independent.

Osim javne podrške koju je Lamar dobio, stigle su i nove ponude za posao.

Njegov bivši poslodavac odbio je da komentariše slučaj.

  • :)

    10.01.2017 16:49
    zemlja cuda
    A sad zamislite to isto u Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.