Odustali od Egzita zbog skupog prevoza

Zbog nepreduzimljivosti kompanije "Jat ervejz", nesposobnosti države da zainteresuje niskobudžetne avio kompanije za letove ka Srbiji, ali i nezainteresovanosti gradskih i pokrajinskih vlasti da osposobe čenejski aerodrom, Novi Sad ostaje uskraćen za značajan devizni priliv od turizma.

Zbog nepreduzimljivosti kompanije "Jat ervejz", nesposobnosti države da zainteresuje niskobudžetne avio kompanije za letove ka Srbiji, ali i nezainteresovanosti gradskih i pokrajinskih vlasti da osposobe čenejski aerodrom, Novi Sad ostaje uskraćen za značajan devizni priliv od turizma.

Tako samo tokom Egzita u Novi Sad nije došlo nekoliko hiljada stranih turista više, jer nisu uspeli da nabave jeftine avio karte, kaže za Radio 021 Predrag Okanović iz agencije „Tim“.

„Posetioci, naročito iz Velike Britanije su se žalili da nemaju dovoljno jeftinih letova do Srbije. To je problem na nivou države koji svakako treba rešiti ukoliko Novi Sad i Srbija žele da dovedu više posetilaca na „Egzit“ i generalno u Srbiju. Britanci konkretno, imaju veliki problem da dođu do Srbije, pošto su letovi uglavnom skupi, a putovanje vozom ili autobusom traje dugo, tako da bi sigurno nekoliko hiljada posetilaca iz Britanije došlo više, da je to omogućeno ove godine“, tvrdi Okanović.

Procenjuje se da na ovogodišnjem muzičkom festivalu, od stranih turista najviše bilo Britanaca, oko 10.000. (D.S.)

  • sax

    07.08.2010 08:07
    novi sad i aerodrom
    je ocajna povezanost. taxisti deru , uumesto da ima autobus sa aerodroma za novi sad non stop!
  • juliet's muffin

    03.08.2010 06:59
    oduševljava me glupost
    ...nekih ljudi. Ne treba vam aerodrom? Ne treba vam novi Klinički centar? Ne treba vam policijska stanica? Ne trebaju vam novi bulevari i mostovi? Onda od***ite iz Novog Sada! Zavucite se u neku pacovsku rupu, ona vam je očigledno jedino po meri. Ovo čak ni nema veze sa Exitom, koliko sa onim šta bi Novosađani i Srbi uopšteno mogli imati, a nemaju zbog nečijeg lopovluka i monopola.
  • Dukelander

    03.08.2010 05:40
    A siroti građani Novog Sada nisu naplatili rentiranje stanova tim užasnim Englezima, nisu ni kafedžije i restorandžije naplatili ništa, ni taksisti. Kako ne vidite i direktnu materijalnu korist od Exita pored one da se u Novom Sadu nešto dešava? Što se aerodroma tiče, Čenej bi jednom mogao da proradi, ali mislim da je vest više vezana za Peštu i Temišvar nego BGD, jer do njih ima jeftinih letova (30-40 Eur) a kopneni deo puta je posle dug.
    Veza BGD-NS kao i BGD-Surčin je sramotno loša. To što smo se mi navikli na pilićarske vozove ne znači da je to i normalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.