U Srbiji manje turista nego prošle godine

U Srbiji je u prvih šest meseci 2010. godine boravilo 911.099 turista što je osam odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

U Srbiji je u prvih šest meseci 2010. godine boravilo 911.099 turista što je osam odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Tokom prvih šest meseci ove godine ostvareno je 2,8 miliona noćenja što je 15 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, domaćih turista je bilo 620.157 što je 11 odsto manje nego u istom periodu lane. Broj noćenja domaćih turista je opao za 17 odsto i bilo ih je 2,2 miliona.

Broj stranih turista od januara do juna iznosio je 290.942 što je tri odsto manje nego za prvih šest meseci 2009. godine. Stranci su ostvarili 613.971 noćenje što je šest odsto manje.

Domaći gosti su najviše boravili u banjama, a stranci u velikim gradovima. Mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći turisti su u periodu januar – jun 2010. godine, najviše boravili u Vrnjačkoj Banji (216.266 noćenja), što je 10 odsto manje nego u istom periodu 2009.

Najviše stranih turista bilo je iz Republike Srpske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Italije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.