Hoteli najskuplji u Moskvi

Moskva je i u prvoj polovini ove godine bila najskuplji grad u svetu po ceni hotelskog smeštaja, jer je u proseku boravak u hotelima ruske prestonice koštao 309,41 evro.
Moskva je i u prvoj polovini ove godine bila najskuplji grad u svetu po ceni hotelskog smeštaja, jer je u proseku boravak u hotelima ruske prestonice koštao 309,41 evro.

Na drugom mestu su, prema istraživanju britanske kompanije "Hog Robinson Grup" (HRG), hoteli u Ženevi (239,74 evra) a na trećem u Hongkongu (238,06). U "prvu petorku" sa najskupljim hotelskim smeštajem svrstali su se i Pariz i Njujork, gde noćenje košta u proseku 237,49, odnosno 233,87 evra. Među deset gradova sa najskupljim hotelima su i Vašington, Cirih, Abu Dabi, Stokholm i Oslo.

HGR pri tom ukazuje da je Moskva, bez obzira na liderske pozicije u rejtingu jedan od malobrojnih gradova u kojima je cena hotelskog smeštaja opadala ove godine. Prema proračunima stručnjaka, smeštaj u hotelima ruske prestonice je ove godine pojeftinio 12 odsto, računato u rubljama i u poređenju sa 2009. godinom.

Za razliku od hotelskih cena, popunjenost moskovskih hotela je među najnižim u svetu, a u prvoj polovini godine je bila na nivou od 58,5 odsto, što je znatno ispod pokazatelja u većini drugih zemalja. Hoteli u Parizu su, naime, u proseku popunjeni sa 75,4 odsto, u Londonu sa 84,7, a u Varšavi sa 65,8 odsto, piše moskovski poslovni dnevnik "Vedomosti".

Prema podacima gradskog komiteta za turizam u Moskvi radi više od 270 hotela sa ukupno 85.000 kreveta. Najveći broj hotela (oko 70 odsto) je u kategoriji sa tri zvezdice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.