Najskuplja je noć na Mikonosu

  Mikonos je trenutno najskuplja turistička destinacija Starog kontinenta.
Mikonos je trenutno najskuplja turistička destinacija Starog kontinenta.

Prema istraživanju sajta "Trivago", koji objedinjuje 53 turoperatora, grčko ostrvo Mikonos je najskuplja turistička destinacija u Evropi. Prosečna cena sobe, po danu, na ovom egejskom ostrvu je 243 evra, što je za dva odsto više nego prošle godine. Ako se ima u vidu da je najveći broj hotela na Mikonosu obeležen sa tri zvezdice, pa je cena niža, lidersku poziciju po skupoći ostrvu obezbedio je uzak krug elitnih hotela gde je cena noćenja između 600 i 900 evra, ili više.

Uprkos paprenim cenama, trenutna popunjenost kapaciteta na Mikonosu je 90 odsto. Očekuje se, ipak, da će ukupan ostrvski prihod od turizma ove godine biti za desetak odsto niži nego prošle godine zbog velikih sniženja tokom juna i jula, kada su slabu posećenost hotelijeri pokušali da prevaziđu atraktivnim cenama, pišu "Novosti".

I prosečne cene na ostalim grčkim ostrvima i dalje su znatno više nego, recimo, u vodećim turističkim centrima u Evropi. Santorini nudi sobe po prosečnoj ceni od 177 evra, Krit od 105 do 150 evra, Rodos za 130 evra, a Kos za oko 100 evra. Poređenja radi, noćenje u Palma de Majorki je 135 evra, na Ibici 146 evra, a na Tenerifama oko 100 evra. U Parizu su cene pale na 128 evra, u Milanu na 101, a u Briselu 88 evra za noćenje.

Mikonosu u leđa duva ostrvo Kapri sa 235 evra, Iskija u Napuljskom zalivu sa 211 evra i Sardinija sa 200 evra po noći. Ova avgustovska erupcija cena trajaće samo do 22. avgusta, kada će navala prosečnih džetsetera na Mikonos opasti, pa se očekuje da cene budu niže. Preko Interneta se već mogu uplatiti aranžmani za 120 evra po danu u hotelima sa četiri zvezdice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.