Kupovina avio karata putem Interneta

Elektronske avio karte većini građana Srbije verovatno još uvek deluju kao novina iako su one danas primarni način prodaje avio karata u svetu.
Elektronske avio karte većini građana Srbije verovatno još uvek deluju kao novina iako su one danas primarni način prodaje avio karata u svetu. Eleminisanje papirnih karata donelo je značajno smanjenje troškova avio kompanijama, samim tim i smanjenje cena u avio saobraćaju poslednjih godina.

Cilj Međunarodnog udruženja avio-kompanija (IATA) bio je da se poslovanje avio kompanija u potpunosti prebaci na elektronsko izdavanje karata do 2008 čime bi avio industrija napravila uštedu od oko tri milijarde dolara godišnje. Danas u svetu su skoro sve prodate avio karte u elektronskom formatu, a mnoge kompanije izdavanje papirnih karata čak i dodatno naplaćuju.

Sajt Naslovi.net u saradnji sa agencijom Intertravel od nedavno svojim posetiocima nudi mogućnost pretrage i rezervacije avio karte za sve svetske destinacije.

Elektronske avio karte putnicima donose mnogobrojne prednosti. Putnici mogu sami putem pretraživača na sajtu pronaći let koji im najviše odgovara i uporediti cene avio kompanija bez potrebe da obilaze agencije i predstavništva avio kompanija. Cene su prikazane sa uračnatim taksama. Nakon kupovine avio karte putnik više ne mora brinuti da li će kartu poneti sa sobom ili je izgubiti na putu. Ime putnika nalazi se u rezervacionom sistemu avio kompanije i sve što treba da uradi je da se na aerodromu pojavi sa svojim pasošem. Prilikom čekiranja putnik dobija klasičnu bording kartu sa kojom započinje svoje putovanje.
  • 02.09.2010 18:52
    Građani Srbije, koji su sve ove godine izbegavali da putuju JAT-om jer je preskup, davno kupuju karte preko intereneta. Najčešće se putovalo/putuje iz Budimpešte, Sofije, Zagreba... Potreban je internet, bankarska kartica i malo znanja engleskog...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja