Srpski turisti najpoželjniji u Crnoj Gori

Srpski turisti ne samo da nisu zaobišli Crnu Goru ovoga leta, već su, vadeći u poslednjem trenutku sezonu iz minusa, ostavili na primorju 150 miliona evra pišu “Novosti.

Srpski turisti ne samo da nisu zaobišli Crnu Goru ovoga leta, već su, vadeći u poslednjem trenutku sezonu iz minusa, ostavili na primorju 150 miliona evra pišu “Novosti. Osim toga, gosti iz Srbije ne samo da ne spadaju u kategoriju ”paradajz turista”, kako sa nipodaštavanjem tvrde pojedinci, nego na letovanjima troše više nego ijedna druga nacija.

Ovu računicu su izveli uporedni podaci više ustanova: turističkih organizacija Srbije i Crne Gore, avio-prevoznika JAT i Montenegro Airlinesa, železnica obe zemlje, policije sa graničnih prelaza i Narodne banke Srbije.

Srpski turisti, koji su ovoga leta u proseku boravili u Crnoj Gori sedam dana trošili su u proseku dnevno 107 eura. Po ovom kriterijumu dospeli su na prvo mesto najpoželjnijih turista.

Kad hoće da se odmori, Srbin sjedne u kafanu, a stranac na klupu - kaže Mile Todorović, dugogodišnji ugostitelj u Budvi, objašnjavajući psihološku razliku.

Podaci po kojima su srpski tursti u Grčkoj potrošili 250 miliona eura (za sedam dana 500 evra), u Crnoj Gori 150 miliona, i u Tunisu 18 miliona eura (za sedam dana 700 eura), dokazuju opštepoznatu tezu da državljani Srbije potroše u vanpansionu isto para koliko i za pansion.

Na odmoru su carevi, po povratku prosjaci. Sa letovanja se vraćaju praznih džepova i često nemaju ni za kiselu vodu, zaključuju Večernje novosti.

  • sale novosadjanin

    07.10.2010 14:16
    mne ?
    NIKAD !!!!
  • Zoran021

    26.09.2010 11:29
    laž
    Kakve laži u ovom tekstu!!Ne zaboravite da je Istra zakon za svu Crnu Goru!
  • oki

    25.09.2010 17:04
    nema vode,a kad ce je biti neznamo...
    Srdjane kad smo mi Srbi krivi za sve kao sto ti kazes a i sam znas da to nije tacno,zasto se sad svi guraju ovde da rade i zive?Uzivaj ti u tvojoj crnojgori,daleko ste vi od Turske i Grcke!Pitanje je da li i sa Albanijom mozete da se uporedite...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.