Nova asocijacija turističkih agencija

Na srpskom turističkom tržištu od sada postoji Asocijacija nezavisnih turističkih agencija Srbije (ANTAS), sa sedištem u Beogradu, koja za sada okuplja dvadesetak članova.
Na srpskom turističkom tržištu od sada postoji Asocijacija nezavisnih turističkih agencija Srbije (ANTAS), sa sedištem u Beogradu, koja za sada okuplja dvadesetak članova.

Na osnivačkoj skupštini, održanoj na Novosadskom sajmu, u okviru 43. međunarodnoj sajma turizma, usvojen je osnivački akt, prihvaćen statut udruženja i izabrano rukovodstvo s predsednikom Skupštine ANTAS-a Žarkom Rešovićem na čelu.

Prema rečima predsedavajućeg današnjeg skupa Rajka Mitrića, ANTAS neće biti "produžena ruka države", kao neka druga slična strukovna udruženja, već njen aktivni partner.

"Cilj Asocijacije je zaštita interesa njenih članica, povezivanje turističkih agencija na domaćem tržištu, unapređenje srpskog turizma, učešće u izradi pravnih akata u toj oblasti, saradnja sa inostranim agencijama...", naglasio je Mitrić.

Odluka o osnivanju ANTAS-a doneta je na saboru turističkih agencija održanom 17. avgusta u beogradskom hotelu "Slavija".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja