Srpski turisti sve brojniji u Sloveniji

Srbija, u turističkom pogledu, za Sloveniju spada među najvažnija tržišta, jer su srpski turisti četvrti po brojnosti u Sloveniji, a prošle godine su ostvarili najveći porast broja dolazaka, za čak 51 posto.

Srbija, u turističkom pogledu, za Sloveniju spada među najvažnija tržišta, jer su srpski turisti četvrti po brojnosti u Sloveniji, a prošle godine su ostvarili najveći porast broja dolazaka, za čak 51 posto.

Prema rečima Slovenačke turističke organizacije, Bojana Medena, taj trend nastavljen je i u 2010. godini, pre svega zahvaljujući ukidanju viza, ali i svakodnevnim letovima na relaciji Beograd-Ljubljana i, u letnjoj sezoni, na relaciji Beograd - Portorož.

Meden je, na prezentaciji u Beogradu, rekao da je u prvih osam meseci ove godine Sloveniju posjetilo 13.157 srpskih turista, koji su ostvarili 43.682 noćenja (po broju noćenja su na šestom mestu). Prošle godine, najveći porast instranih gostiju bio je upravo iz Srbije – za 51 posto, uz 56 posto više noćenja.

Napominjući da gosti iz Srbije najviše posećuju slovenačke banje i i skijališta, Slovenci su im ovoga puta preporučili da otkriju i nešto novo – najtopliju slovenačku reku Kupu, koja je vrlo sigurna za plovidbu čamcima i kanuima i koju je Evropska komisija, zbog očuvanosti prirode, proglasila "destinacijom izvrsnosti 2010".

  • 08.10.2010 16:22
    Svasta
    Mora da vam je zivot savrsen isto kao i zemlja u kojoj zivite. Trosite vi i dalje energiju na pogresne stvari, pa ce vam Srbija ili ti "Srpska" i dalje bliti u blatu do kolena.





  • dragaN

    08.10.2010 06:55
    Ovde izgleda neko ima problema sa IQ
    @Lektor
    Odvalio si takvu glupost u vezi engleskog, da je ispod svakog nivoa upustati se u raspravu sa tobom.

    Zapitaj se samo kako se na engleskom kaze Srbin.
  • lektor

    07.10.2010 15:52
    Englezi upravo koriste ono što bi se najpreciznije prevelo kao Srbijanski a ne Srpski

    Serbia - Serbian tourists

    Srbija - Srbijanski turisti

    Ne mogu turisti iz Srbije i turisti iz Republike Srpske biti i jedni i drugi "Srpski turisti". Pa nije gramatika i fonetika nešto što se pravi kako se nekom ćefne, već poznaje određena pravila koja se u Srbiji krše radi očuvanja hegemonističkih ideja.





Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.