Otvoren Savoj, noćenje 11.500 evra

Čuveni hotel u Londonu "Savoj" (Savoy) ponovo je otvoren nakon skupe rekonstrukcije koja je trajala oko tri godine i koštala 250 miliona evra.
Čuveni hotel u Londonu "Savoj" (Savoy) ponovo je otvoren nakon skupe rekonstrukcije koja je trajala oko tri godine i koštala 250 miliona evra.

Slavni britanski glumac Stiven Fraj, imao je čast da bude prvi gost renoviranog hotela. Okruženog brojnim fotografima, njega je dočekala uprava hotela u ogromnom holu koji je sačuvao ambijent art dekoa uprkos impozantnim radovima. "Nije reč o transformaciji hotela, već o njegovoj obnovi. Želeli smo da sačuvamo tu baštinu i samo da je malo više istaknemo", rekao je direktor prodaje hotela Sajmon Gilks.

Prvi luksuzni hotel izgrađen u Londonu 1889. godine, "Savoj" je bio jedino zdanje te vrste koji je imalo struju. Smešten blizu Temze u samom centru grada, on za London predstavlja ono što je "Ric" (Ritz) u Parizu - uostalom, njegov bivši direktor je bio Sezar Ric, osnivač istoimenog hotela.

U londonskom hotelu su odsedali Lorens Olivije, Šarl de Gol, Klod Mone i Sara Bernar, koji su tu imali svoje apartmane. Hotel, koji je u međuvremenu kupila kanadska kompanija Fermont, 2007. je zatvoren zbog rekonstrukcije koja je prema prvobitnim planovima trebalo da se okonča 2009. i da košta 115 miliona evra.

Međutim, slavni "Savoj gril", gde je tokom Drugog svetskog rata premijer Vinston Čerčil održavao sastanke sa rukovodstvom, biće otvoren tek narednog novembra.

Cene smeštaja u tom luksuznom hotelu su između 344 i 11.500 evra za noć.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.