FOTO: Na Jazu upozorenje o zabrani gubljenja dece

Iako bi mnogi pomislili da se radi o šali, iza upozorenja na plaži Jaz njega se krije ne baš tako vedra priča.

"Strogo zabranjeno gubljenje rođene dece. Hvala!" natpis je koji na Jazu dočekuje turiste.

Kako portal cdm.me piše, upozorenje je pre osam godina postavio Dragoljub Antović, nakon što se pojavilo uplakano dete koje je izgubilo roditelje.

"Dete je došlo sa drugog kraja plaže i kod nas potražilo rame za plakanje. Tešio sam ga, pokušao da ga animiram raznim stvarima. I pored nuđenja sladoleda, krofni, igara u pesku, nije prestajalo da plače. Kružio sam sa njim po plaži kako bi našli njegove roditelje, ali bezuspešno. Obavestio sam i policiju, Crveni krst i Turističku inspekciju, ali nažalost nisam dobio nikakav pozitivan odgovor", rekao je Dragoljub.

Tek predveče, oko 18 sati, roditelji su došli s policijom, ali ujedinjenje nije bilo prijatno.

"Dete je bilo sa mnom, a majka mu je prišla i ošamarila ga. Ja sam pokušao da je sprečim i pomognem detetu. U tom trenutku su reagovali policajci i rekli mi da ništa slično ne pokušam da uradim jer ću imati posla sa njima", dodao je.

Dragoljub kaže da se radilo o turistima iz Hrvatske koji rade u Austriji. Isteralo ga je iz takta što su imali to jedno dete, a dozvolili su da se izgubi.

Dragoljub navodi da se od tada nijedno dete nije izgubilo, i da je posetiocima danas ova zabrana interesantna. "Devedeset odsto ljudi koji su došli na ovu plažu prvo se smeju bilbordu, a onda se slikaju uz njega", zaključio je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.